Over de Praktijk

Zowel volwassenen als kinderen en jeugd kunnen terecht bij de praktijk voor behandeling van lichte tot matige psychische klachten zoals angsten, onzekerheid of somberheid. 

Opvoeden is een hele kunst

Meestal komen ouders er zelf wel uit, soms lukt dat niet. Ik heb veel ervaring met opvoedingsvraagstukken, sociaal emotionele problemen en gedragsproblemen. Vanaf 1 januari 2019 wordt behandeling van kinderen en jeugd door mij niet meer vergoed door de gemeentes.

Stel gerust jouw vraag

Je kunt bij de praktijk terecht met al je klachten of vragen waar je zelf, of samen met je naasten, niet uitkomt. Denk daarbij aan angstklachten, somberheid of depressie, werk- en studieproblemen, verwerkingsproblemen door ziekte of verlies van een naaste, problemen met slapen of trauma.

De methodieken

Methodieken die ik graag gebruik zijn cognitieve gedragstherapie, pedagogische advisering en begeleiding, Triple P, kortdurende interventies, oplossingsgerichte therapie, acceptance and commitment therapy (ACT), EMDR en een taal erbij. Ik werk graag met metaforen en hou van een positieve benadering.

Openingstijden

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren. Op deze dagen is de praktijk ook telefonisch bereikbaar of kunt u een voicemail bericht inspreken. Als u een bericht achterlaat wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. 

Wachttijd intake/behandeling

01-02-2024  -  De (intake/ behandel) wachttijd is op dit moment 15 weken.  

De zorgverzekeraar kan zorgen dat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeen gekomen (de treeknormen). Voor meer informatie verwijs ik graag naar de factsheet van de NZa. 

   Praktijk Tijchon is LVVP gevisiteerd.

Nieuws


23-02-2024
Op dit moment is de wachttijd, voor alle zorgverzekeraars, weer zo lang dat ik geen nieuwe aanmeldingen aanneem. Ik adviseer jeom contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Zij hebben een zorgplicht en bieden de mogelijkheid van zorgbemiddeling, oftewel mee zoeken naar mogelijkheden voor behandeling waar je eerder terecht kunt.
 

BIG-register

Je kunt mij vinden in het BIG-register, als GZ-psycholoog: 39066665325. 

Contact


Chatelainplein 31
6102 BB Echt