Tarieven en vergoedingen

De Basis GGz wordt vanuit het basispakket van je zorgverzekering vergoed. Het aantal gesprekken dat maximaal vergoed wordt is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten. Je behandelaar zal dit na het intakegesprek met je doornemen. Er is geen eigen bijdrage, houd er wel rekening mee dat je eigen risico wordt aangesproken. 
 

Vergoeding

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is  een verwijzing nodig van een erkend verwijzer: de huisarts of medisch specialist. 

Tarieven

Tarieven zijn conform NZA-richtlijn. Setting: ambulant kwaliteitsstatuut sectie II, beroepscategorie: GZ-psycholoog, Consulttype: intake is diagnostiek, behandeling is behandeling. Tijdsduur is 60 minuten, tenzij anders afgesproken. Financieringsstroom: GGZ. Tarief diagnostiek 60 minuten is 163,37. Tarief behandeling 60 minuten is 143,71. Ik werk volgens planning is realisatie. Dat betekent dat ik de tijd die ik gepland heb declareer. 

Contracten

De praktijk heeft in 2022 contracten met Zorg en Zekerheid, eno, ONVZ, jaaah., VvAa, PNOzorg, CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Menzis, Hema, Anderzorg, Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland, Achmea, Caresq, VGZ, IZZ, iza, imc, unive, Bewuzt, Promovendum, Besured, DSW, StadHolland, a.s.r., Ditzo, Salland en InTwente. 

Zelf betalen

Als je de behandeling helemaal zelf wil betalen is een verwijzing niet nodig. Dit kan het geval zijn bij behandelingen die door de zorgverzekeraar niet vergoed worden zoals aanpassingsstoornissen en kinder- en jeugdzorg. Het tarief is €100,50 per gesprek (60 minuten). Voor meer informatie over vergoedingen kun je bij je zorgverzekeraar terecht. 

Afspraak annuleren of verzetten

Als je niet naar de afspraak kunt komen, laat het me dan 24 uur van te voren weten. Als je de afspraak niet op tijd afzegt breng ik €70,35 in rekening. Als je de afspraak afzegt vanwege overmacht breng ik dit uiteraard niet in rekening. 

Ben je verzekerd bij CZ?

Let op: als je verzekerd bent bij CZ kun je in januari 2023 weer bij mij terecht. Als je eerder hulp nodig hebt adviseer ik je contact op te nemen met het CZ zorgteam. 

De zorgverzekeraar kan zorgen dat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeen gekomen (de treeknormen). Voor meer informatie verwijs ik graag naar de factsheet van de NZa

   Praktijk Tijchon is LVVP gevisiteerd.

Nieuws


25-11-2022
De (intake/ behandel) wachttijd is op dit moment 11 weken. 
 

BIG-register

Je kunt mij vinden in het BIG-register, als GZ-psycholoog: 39066665325. 

Contact


Chatelainplein 31
6102 BB Echt