Over mij: 
Kim Tijchon

 

 

 

Orthopedagoog / GZ-psycholoog

Studie

In 2003 heb ik de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, afstudeerrichting gezin en gedrag, afgerond. Vervolgens heb ik 10 jaar gewerkt op de kind- en jeugd afdeling in de specialistische GGz en een vrijgevestigde praktijk voor volwassenen. In 2007 heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid. 

Sinds wanneer?

In 2013 ben ik met mijn eigen vrijgevestigde praktijk voor pedagogiek en psychologie begonnen, gericht op het behandelen van kinderen en jeugd, hun ouders en volwassenen. Toen de bekostiging van de kinder- en jeugdzorg in 2015 over ging van de zorgverzekeraar naar de gemeentes heb ik contracten afgesloten met alle gemeentes in midden- en zuid Limburg. Vanwege het labyrint aan administratieve lasten, ingewikkelde aanbestedingsprocedures en steeds lagere vergoedingen ben ik daar in 2019 weer mee gestopt. Hopelijk komt er weer een tijd dat de vergoeding voor kinder- en jeugdzorg weer wordt ondergebracht bij de verzekeraars. Ik mag, kan en blijf kinderen en jeugd behandelen, alleen wordt het niet vergoed. Ik vind het erg belangrijk om goed te zorgen voor onze kinderen, want investeren in kinderen is investeren in de toekomst. Als het ons samen lukt om de koers iets te verleggen waardoor je een minder hobbelig pad hebt, zullen je klachten afnemen. Als het ons lukt om onze kinderen uit te laten groeien tot autonome, gebalanceerde volwassenen zullen zij later een minder grote zorgvraag hebben. Dat is goed voor onze maatschappij, ook tegen de achtergrond van de vergrijzing en de steeds grotere zorgbehoefte. 

En privé?

Ik ben getrouwd, heb twee opgroeiende dochters, woon in Roermond, met onze hond en 3 kippen. Ik ben een positief, authentiek persoon en ben oprecht geïnteresseerd in jou en je klacht. Samen met jou probeer ik de betekenis van je klachten te begrijpen. Als we begrijpen waar je klacht voor staat kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om de klacht te laten afnemen. Vaak biedt openheid en van een andere kant er naar kijken al een heel ander perspectief. Methodieken die ik graag gebruik zijn cognitieve gedragstherapie, pedagogische advisering en begeleiding, Triple P, kortdurende interventies, oplossingsgerichte therapie, acceptance and commitment therapy (ACT), EMDR en een taal erbij. Ik werk graag met metaforen en hou van een positieve benadering. 

Je kunt mij vinden in het BIG-register, als GZ-psycholoog: 39066665325. 

   Praktijk Tijchon is LVVP gevisiteerd.

Nieuws


23-02-2024
Op dit moment is de wachttijd, voor alle zorgverzekeraars, weer zo lang dat ik geen nieuwe aanmeldingen aanneem. Ik adviseer jeom contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Zij hebben een zorgplicht en bieden de mogelijkheid van zorgbemiddeling, oftewel mee zoeken naar mogelijkheden voor behandeling waar je eerder terecht kunt.
 

BIG-register

Je kunt mij vinden in het BIG-register, als GZ-psycholoog: 39066665325. 

Contact


Chatelainplein 31
6102 BB Echt